День поля в селі Березоточа

Про день поля “Лікарські та ефіроолійні культури: якість, сортовий склад та технології вирощування»

8 липня базі Дослідної станції лікарських рослин у селі  Березоточа, відбувся день поля “Лікарські та ефіроолійні культури: якість, сортовий склад та технології вирощування». Участь у ньому взяли 55 учасників з різних регіонів, установ (наукових, фармацевтичних) та підприємств України.

 

Відкриття заходу відбулося за участю директора Інституту агроекології і природокористування, академіка НААН Оксани Дребот та директора Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН Олексія Устименка, які звернулися до присутніх із привітальним словом. Продовжили естафету вітань лубенський міський голова Олександр Грицаєнко та менеджер з управління проєктами Корпорації «Артеріум» Олена Спасібо.

У Дні поля взяли участь понад 70 учасників, передусім представники малого і середнього аграрного бізнесу, фермерські, селянські й родинні господарства, переробні підприємства зайняті у сфері виробництва та переробки лікарської і ефіроолійної сировини усіх куточків України.

Пі час лекцій-екскурсій учасники заходу ознайомилися з колекцією ботанічного розсадника лікарських рослин (доповідач Шевченко Т.Л.), перспективними видами лікарських і ефіроолійних рослин (доповідачі Куценко Н.І., Приведенюк Н.В.), етапами становлення галузі лікарського рослинництва (Глущенко Л.А.), сучасними сортами лікарських рослин селекції Дослідної станції лікарських рослин ІАП НААН на демонстраційному полігоні (Куценко Н.І.) та виробничим обладнанням установи (Устименко О.В).

Завершився захід підбиванням підсумків та словами подяки учасникам заходу.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови