Міська бібліотека для дітей - учасниця Міжрегіонального ярмарку інноваційних ідей «БібліоКре@тив-2021»

Лубенська міська бібліотека для дітей вперше, на запрошення Полтавської обласної бібліотеки для дітей ім. П. Мирного, стала однією з небагатьох серед дитячих бібліотек Полтавщини, учасницею Міжрегіонального ярмарку інноваційних ідей «БібліоКре@тив-2021». Цього року захід перенесений на платформу ZOOM.

 Робота зібрання розпочалась із виступу Алли Гордієнко, кандидата культурології, генерального директора Національної бібліотеки України для дітей, заслуженого працівника культури України. Тема «Бібліотека для дітей – територія читання, самовираження та захищеності дітей» була розкрита у виступі Тетяни Шамаріної, заступника генерального директора Національної бібліотеки України для дітей, а Галина Гич, кандидат педагогічних наук, завідувачка кафедри теорії і методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, дослідила читацькі характеристики сучасної дитини та поділилась власними ідеями.

Формат Ярмарку передбачає низку обов’язкових складових: презентація бібліотеками-партнерами найуспішніших проєктів року, презентація-«продаж» авторських інновацій, а також звіти бібліотек-учасниць про реалізацію ідей, «куплених» на попередньому Ярмарку: адже «платою» за використання розроблених колегами інноваційних ідей є саме реалізація «придбань» у своїх бібліотеках.

Наша дитяча бібліотека також «придбала» кілька креативних ідей, які допоможуть модернізувати зміст роботи спрямованої на заохочення дітей до читання, творчості, інтелектуального й духовного розвитку.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови