Із засідання архітектурно-містобудівної ради

4 серпня у приміщенні виконкому відбулося спільне засідання архітектурно-містобудівної ради і комісії з питань найменування та перейменування елементів середовища та інфраструктури Лубенської територіальної громади, увічнення пам'яті осіб та подій. На засіданні були присутні: секретар міської ради Маргарита Комарова, заступник голови районної ради Олександр Циганенко, члени комісії та громадських організацій.

 

На засіданні було обговорено питання, щодо встановлення пам’ятного знака учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – ветеранам 25-ої мотострілецької дивізії у сквері третього тисячоліття. Попередньо МГОІ «Ветерани Чорнобиля» надали свій ескізний проєкт на розгляд архітектурно-містобудівної ради, який розробили власними зусиллями із залученням спеціалістів.

Зокрема на спільному засіданні жваво обговорювалися питання щодо місця встановлення такого пам’ятного знака, його вигляду та вартості виконання усіх необхідних робіт.

З цього приводу виступила заступник голови міської громадської організації інвалідів «Ветерани Чорнобиля», голова правління Полтавського обласного об’єднання громадських організацій інвалідів «Ветерани Чорнобиля» Лариса Погребняк. Лариса Миколаївна розповіла про ідею створення та про роботу над ескізним проєктом, аргументувала доцільність становлення пам’ятного знака саме на території військового містечка, на місці, де свого часу була розташована славнозвісна 25-та мотострілецька дивізія. Підтримав цю ідею голова ГО «Ветеранів 25-ої гвардійської мотострілецької дивізії» Петро Гузь.

Депутат обласної ради Наталія Сухонос, взявши активну участь у обговоренні, висловила готовність надати необхідну допомогу у фінансуванні громадській організації з початку наступного бюджетного року. Зі словами підтримки виступили також депутати міської ради Віталій Крамаренко, Аліна Савка, інші учасники засідання.

Як стало зрозуміло з виступу начальника відділу містобудування та архітектури, головного архітектора міста Андрія Шмонденка, ескізний проєкт, який надала ГО МГОІ «Ветерани Чорнобиля», ще слід доопрацювати та узгодити усі питання щодо його реалізації.

Підсумовуючи бурхливе та досить емоційне обговорення, заслухавши зауваження та пропозиції ліквідаторів, у протокольних дорученнях, які прийнято комісією, наступні пункти, а саме:

1) направити ескізний проєкт пам’ятного знака учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – ветеранам 25-ої мотострілецької дивізії на доопрацювання відділу містобудування та архітектури виконкому міської ради спільно з громадськими організаціями учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

2) після відповідного коригування разом з пропозиціями щодо фінансування, визначення кошторисних витрат та благоустрою прилеглої території повторно подати ескізний проєкт пам’ятного знака учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – ветеранам 25-ої мотострілецької дивізії на розгляд комісії з питань найменування та перейменування   елементів міського середовища та інфраструктури, увічнення пам'яті осіб та подій з метою винесення даного питання на сесію Лубенської міської ради у жовтні 2021 року.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови