У Лубнах можна відвідати мандрівну виставку «На зламі»

11 серпня у приміщенні Центру культури та дозвілля відбулося відкриття мандрівної виставки «На зламі». Присвячена вона проблемі порушення прав цивільного населення під час війни на Сході України.

Відкрив виставку голова ГО «Твій світ» Олександр Чепур, який зупинився на її тематиці та поділився позитивним досвідом співпраці з громадською організацією «Східноукраїнський центр громадських ініціатив».

 

Привітала присутніх  заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, яка відзначила оригінальність і доступність подання ідеї та оформлення інформаційних стендів організаторами виставки. Вона також наголосила, що її мають відвідати, перш за все, молодь, школярі, аби глибше зрозуміти проблеми адаптації цивільного населення окупованих територій, яке постраждало через збройні конфлікти на сході держави.

Цікаво було послухати менеджера ГО «Східноукраїнський Центр громадських ініціатив» Надію Нестеренко, яка розповіла про те, що виставка вже побувала у 20 містах України  демонструвалася в Києві в музеї «Золоті Ворота», Музеї АТО в Дніпрі, у холі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації в Сіверськодонецьку, міській раді Житомира, музеях та бібліотеках в Хмельницькому, Вінниці, Черкасах, Краматорську.

«На Зламі» демонструє особисті переживання постраждалих про страх перед війною, злам звичного життя та незаконні ув'язнення на непідконтрольній території України. Виставка звертає увагу глядачів на проблеми адаптації ВПО, демографічні зміни в Донецькій та Луганській областях, відсутність спільного бачення щодо шляхів реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Загалом виставка поєднує особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними доказами, які показують наскільки глибокі зміни відбулись в структурі суспільства після початку збройного конфлікту на Сході України.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови