«Сучасні можливості створення прийомних сімей»

17 серпня на базі Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості фахівцем із соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб було проведено інформаційний онлайн - семінар на тему «Сучасні можливості створення прийомних сімей».

У ході семінару фахівець Центру наголосила на тому, що кожна дитина потребує тепла та захисту дорослих, проживання й виховання в родині, адже тільки в люблячому сімейному оточенні з маленької дитини формується повноцінна особистість. На жаль є діти, які зростають без батьківської любові та турботи, а тому головним напрямком вирішення проблеми соціального сирітства в Україні є створення та поширення сімейних форм виховання, влаштування дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в сім'ї усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу та патронатні сім’ї.

Учасники семінару більш детально ознайомились з порядком створення прийомних сімей та принципами їх функціонування, розглянули особливості соціального супроводження прийомних сімей, отримали вичерпну інформацію щодо державного фінансового та матеріального забезпечення утримання дітей та оплати праці прийомним батькам.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови