30-ту річницю Незалежності України відзначили на Лубенщині

24 серпня громада Лубенщини покладала квіти до пам'ятника великому поборнику незалежності України Т.Г.Шевченку. Крім того, цього дня відбулося багато інших тематичних заходів, участь у яких взяло керівництво Лубенської міської ради, працівники структурних підрозділів апарату самоврядування, депутати, загальноосвітні заклади та працівники культури громади, а також учнівська молодь, громадськість.

 

Святкування 30-ї річниці незалежності України вранці 24 серпня на Лубенщині розпочалося зі спортивних змагань, що відбувалися на майданчику, перед кінотеатром «Київська Русь» та святковими тематичними концертами, що проводилися на території старостатів сільських населених пунктів.

О 17.30 громада разом з представниками влади взяла участь у покладанні квітів до пам’ятника Кобзареві. Одразу після цього розпочалася хода у вишиванках, до якої долучилося багато працівників міської ради, на чолі з Олександром Грицаєнко та його заступниками, а також депутати, освітяни, працівники культури, представники громадських організацій, молодь. Водночас стартував традиційний велопробіг на честь визначного державного свята. Колону ходи очолили барабанщиці та духовий оркестр Лубенської музичної школи, військовослужбовці, учасники АТО/ООС, члени ради ветеранів міста, молодь, громадськість.

Центральну вулицю Лубен прикрасили учні загальноосвітніх закладів громади, які долучилися до флешмобу "Рушник любові та єднання" (де були представлені вишивані рушники міських та сільських шкіл). Дійство захопило багатьох високою ідеєю патріотизму та ідейністю єднання і любові до України.

О 18.00 годині біля пам'ятного знаку "Україна незалежна" розпочалося художньо-мистецьке дійство "Одна родина - єдина Україна". До мешканців громади звернувся Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко:" Ми стояли й ми вистоїмо! Ми житимемо вільно у вільній, незалежній Україні!"- сказав він.

Далі усі присутні мали змогу спостерігати за виступами дитячих творчих колективів громади, які приєдналися до всеукраїнської акції флешмобу до Дня Незалежності України «Україна назавжди». Зокрема до акції долучився Центр культури та дозвілля, а саме: ХК «Самоцвіт», ЗАТК «Водограй», зразкова циркова студія «Маска», ЗКСТ «Аміра», ЗАФТ «Перлина», КБТ «Тандем» та ТК «Ренесанс».

Завершальним акцентом цього дня стала святкова дискотека за участю DJFisaтаMcAlex «З Україною в серці!» та святковий концерт до Дня Незалежності України «Тобі, Україно, пісні, я співаю».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови