Вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Сьогодні, 14 грудня, в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме цього дня, 14 грудня 1986 року, було завершено спорудження над четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС захисного саркофага. В Україні з 2006 року цьому дню було надано державного статусу. Відтоді - це державне свято вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Тож саме сьогодні, не зважаючи на погоду, біля пам‘ятного знаку на вулиці Монастирській та на Зажур-горі зібралися ветерани-ліквідатори та представники влади, щоб вшанувати подвиг тих, хто ціною свого життя й здоров’я захистив наше сьогодення.

 

Ті, хто з перших хвилин катастрофи стали на боротьбу з невидимим ворогом – справжні герої. Ліквідатори Чорнобильської катастрофи – приклад самопожертви та повної самовіддачі.  Без обдумувань вони кинулись на порятунок рідної землі та співгромадян. Ця боротьба заслуговує найщиріших слів подяки не тільки українців, а й усієї Європи. Саме про це говорили біля пам’ятників голова правління районної організації ветеранів та інвалідів Лубенського району ВГО «Союз Чорнобиль України» Микола Чудак, Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко та керівники інших громадських організацій, що об’єднують ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Присутні вшанували пам’ять тих, хто вже відійшов у вічність хвилиною мовчання.

Тож сьогодні, у День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя зупиняючи «ядерний смерч» та висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.



Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови