Пам’ять про Чорнобиль житиме

Лубенщина готується відзначити 78-у річницю її визволення у Другій світовій війні. Проте, не лише з цією подією пов’язані героїчні сторінки нашого краю. Цей рік – рік відзначення 35-х роковин Чорнобильської трагедії. Тож, сьогодні, 14 вересня, напередодні відзначення Дня міста представники Лубенської міської громадської організації інвалідів "Ветерани Чорнобиля" у складі Лариси Погребняк та Андрія Клименка разом з учнями 5-Б класу загальноосвітньої школи №7 м. Лубен, за підтримки Лубенської міської ради, відвідали Національний музей "Чорнобиль" у м. Києві.

 

Працівники музею провели цікаву екскурсію, розповівши дітям про події  35-и річної давнини, яка розділила життя людей на до і після Чорнобиля. Вони у своїй розповіді докладно зупинилися на одній зі сторінок ліквідації Чорнобильської катастрофи, у якій брала участь Лубенська 25-та мотострілецька дивізія, воїни якої виконували важливе урядове завдання. Вони проводили дезактивацію приміщень ЧАЕС та евакуйованих населених пунктів, знімали забруднений радіонуклідами ґрунт, будували на річках переправи та виконували багато інших робіт. А головне - збудували 196 км колючої огорожі 30-и кілометрової зони відчуження та огородили м. Прип’ять у небувало короткі терміни. 

ЛМГОІ «Ветерани Чорнобиля» вже давно плідно співпрацює з Національним музеєм «Чорнобиль», передавши на відповідальне  зберігання оригінальні документи та фото одного зі своїх членів організації. Діти, вчителі та батьки висловлюють вдячність всім причетним за цікаву та змістовну екскурсію.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови