Вітаємо з Днем міста та 78-ю річницею визволення Лубенщини у Другій світовій війні

Шановні лубенці! Дорогі земляки!

Минув ще один досить непростий рік і ми знову святкуємо день рідного міста Лубни. І, вперше у великій родині, 78-у річницю визволення Лубенщини у Другій світовій війні. Рік, що минув приніс нам великі зміни – ми об’єдналися у Лубенську територіальну громаду. Разом з нами тепер святкують 68,5 тисяч мешканців з 63 сільських населених пунктів. Відтепер Лубни – це ще й центр великого Лубенського району, який об’єднав 7 громад. Тож, до нашого свята причетні близько 195 тисяч його мешканців.

Все це велика честь і велика відповідальність для Лубен.  Адже Місто – це не тільки вулиці, будинки, парки й тротуари. Місто – це наш спільний дім, побудований з унікальної мозаїки людських доль і характерів. Це кожне серце, в якому живе приємний спогад про часи, проведені в Лубнах.

 

Лубенщина відома і своїм славним історичним минулим, і сьогоденням, у якому чимало визначних сторінок, добрих справ, творчих, патріотичних, талановитих і працьовитих людей.

Вже відомо, що за 7 місяців 2021 року обсяги реалізації промислової продукції на підприємствах міста склали 1690,5 млн. грн., що становило 123,0 % до відповідного періоду минулого року. За моніторинговими даними, темпи обсягів реалізації промислової продукції щомісячно наростають. Це дозволить забезпечити виконання показників, запланованих Програмою економічного і соціального розвитку м. Лубни на 2021 рік.

Найбільшу частку в загальноміських обсягах реалізації мають такі підприємства, як ТОВ «Грейд-плюс» та ПП «Лубнимаш», ТОВ «Спецлісмаш», ТОВ «Лубним'ясо», ТОВ «Дом Фактор», ТОВ «Валтекс –маркетінг Плюс», ТОВ «ШБУ №9», ТОВ «Лубенський молокозавод», ПАТ «Лубнифарм» та інші.

На цих підприємствах надзвичайна увага приділяється модернізації виробництва, освоєнню нових видів продукції та підвищенню її конкурентоздатності; вводяться в експлуатацію нові цехи, розширюються виробничі потужності, реконструюються приміщення, придбається та встановлюється нове сучасне високотехнологічне обладнання, значна увага приділяється сертифікації продукції у відповідності з міжнародними стандартами.

Промислові підприємства міста є найбільшими платниками податків та наповнювачами бюджетів усіх рівнів. Крім того, тут постійно створюються нові робочі місця та забезпечується належний рівень заробітної плати.

Разом з тим, осторонь проблем громади не залишаються не лише промислові підприємства, а й агропромисловий комплекс, фермерські господарства та приватні підприємці. Всі вони здійснюють значний внесок у розвиток інфраструктури Лубенщини.

Надзвичайно приємно усвідомлювати, що розвиток нашої громади рухають молоді, активні, талановиті й небайдужі лубенці. Вже надійшли кошти з обласного та місцевого бюджетів та триває реалізація проєктів, що стали переможцями у конкурсах «Бюджету участі Полтавської області» та «Шкільного громадського бюджету Полтавської області». Так буде відремонтовано альтанку Анни Керн у Молодіжному парку, придбано обладнання конференц-зали шкільного євроклубу у спеціалізованій школі №6 та облаштовано військово-спортивний майданчик на території школи №10. А тим часом ще два проєкти учнів спеціалізованої школи №6 міста Лубен та Вовчицького ліцею ім. В.Ф.Мицика стали переможцями обласного конкурсу екологічних громадських ініціатив. На їх реалізацію з обласного бюджету буде залучено близько 100 тис. грн.

Починається реалізація проєкту «Реконструкція системи водопостачання та водовідведення з впровадженням енергозберігаючих технологій у м. Лубни», який буде впроваджуватись разом з багаторічним партнером Лубен Північною екологічною фінансовою корпорацією «NEFKO». Загальна вартість цього проєкту складає 1320 тис. евро.

Тим часом на конкурс Державного фонду регіонального розвитку подано ще два проєкти загальною вартістю майже 117 млн. грн., які мають всі шанси перемогти.

На жаль, світова пандемія COVID-19 дещо завадила певним планам, проте, я щиро вдячний медикам, які в найскладніших умовах не зрадили професії, довели свою майстерність і відданість лікарській справі і мешканцям громади. Боротьба з хворобою триває, але, попри це, ми продовжуємо жити, будувати, розвиватися.

Новий час несе нові виклики. Дуже часто фінансові ресурси громад не дають їм можливостей виконувати усі соціальні гарантії передбачені чинним законодавством. Це і соціальний захист, і освіта, і медицина. Проте, впевнений, що разом ми зможемо подолати будь-які труднощі. У ці непрості для нашої держави та нашого краю часи нам так важливо бути єдиною, згуртованою родиною, мати різні думки й погляди, але вміти чути один одного, знаходити компроміси та досягати бажаної мети.

Дякую всім вам, дорогі земляки-лубенці, за небайдужість до долі рідного краю. Щирі слова подяки тим, хто словом і ділом змінює кожен день життя на краще. Шана, слава і низький уклін нашим захисникам – воїнам-землякам, які й зараз на передовій. Завдяки їм, їх мужності, патріотизму та героїзму ми маємо змогу святкувати, радіти життю та зустрічатися разом.

Окрема вдячність представникам старшого покоління – нашим мудрим наставникам. А ще - молоді з її енергією і бажанням будувати та розвивати громаду. Я вірю у вашу активну громадянську позицію і впевнений, що саме ваша творча уява, натхнення, сміливість та розум – гарантія розвитку і процвітання нашого міста, Лубенщини і всієї України.

Лубенщина – це край добра й любові. Її серце – Лубни. Це наше з вами місто, місто нашого змужніння, росту, першого кохання, щасливого життя. Тому, зі святом тебе, рідний краю, миру тобі та впевненого кроку до майбутнього. Здоров’я, добробуту, гараздів твоїм жителям!

Зі святом всіх!

З повагою

Лубенський міський голова  Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови