Відбулись святкові урочистості з нагоди Дня міста

17 вересня у кінотеатрі "Київська Русь" відбулися урочистості з нагоди 1033-ї річниці заснування міста та 78-ї річниці визволення Лубенщини у Другій світовій війні. Упродовж святкового заходу, що супроводжувався тематичною концертною програмою,  було пошановано та відзначено мешканців Лубенщини, які зробили значний внесок у розвиток громади.

 На урочистостях було продемонстровано документальну стрічку про історію тисячолітнього міста над Сулою та його територіальну громаду. "Сьогодні вперше зі сцени звучить слово "Лубенщина…" - розпочав свій виступ Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, нагадавши, що нещодавно наша територіальна громада значно розширила свої межі та стала набагато чисельнішою: тепер до неї входить 63 населених пунктів – майже 70 тис. населення. Не оминув Олександр Петрович у своїй промові надбань та досягнень за рік у різних галузях розвитку, у промисловості, говорив і про труднощі та проблеми, які можна подолати лише спільними зусиллями та привітав присутніх зі святами, побажавши миру, добробуту і процвітання Лубенщині.

Відповідно до рішення Лубенської міської ради, звання  "Почесний громадянин міста Лубни" присвоєно Ніні Малій (посмертно) із врученням відзнаки. ЇЇ вручено чоловіку Олексію Малію.

Почесну грамоту Полтавської обласної державної адміністрації отримав фізична особа-підприємець Іван Коломієць, почесною грамотою Лубенської міської ради із врученням нагрудного знаку, нагороджено багатьох самовідданих мешканців громади. Свої відзнаки знайшли й володарі грамот виконавчого комітету Лубенської міської ради та подяк виконавчого комітету.

Долучився до вітального слова голова РДА Сергій Сіряченко, який передав вітання від народного депутата України Анастасії Ляшенко та вручив грамоти Верховної ради України  головному лікарю "Лубенської лікарні інтенсивного лікування" Лубенської міської ради Сергію Наталенку та колективу ТОВ «Лубенський молочний завод». Виконувач обов‘язків  голови районної ради Оксана Цимбал відзначила багатьох представників трудових колективів громади.

Серед гостей свята гетьман всеукраїнської громадської організації "Українське реєстрове козацтво" (УРК), член Ради - Українське козацтво при Президентові України, Анатолій Шевченко, який разом із отаманом окремої Лубенської  Гетьманської дивізії УРК ім. Северина Наливайка, генералом-полковником УРК Олексієм  Лапком вручив Лубенському міському голові  власну книгу та цінний подарунок від козацтва з нагоди свята.

 Концертну програму до чергової річниці визволення та заснування Лубенщини підготували яскраві творчі колективи громади, Центру культури та дозвілля, яким глядачі дарували щедрі оплески.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови