Громада ярмаркувала та відзначала День міста

До відзначення 1033-ї річниці заснування нашого міста та 78-ї річниці визволення Лубенщини у Другій світовій війні на території громади відбулося ряд святкових заходів, учасниками яких були як мешканці Посульського краю, так і гості із сусідніх районів та міст.

 О 08:00 годині ранку уздовж проспекту Володимирського розпочався святковий ярмарок, на якому було презентовано різноманітну продукцію промислових, харчових, машинобудівних, сільськогосподарських, фермерських, переробних, фармацевтичних підприємств Лубенщини та виставка-продаж товарів місцевих виробників. Тож, ярмаркуючи, можна було придбати предмети побуту, овочі та фрукти, м’ясну та молочну продукцію, кондитерську, а також текстиль, взуття та одяг, саджанці квітів та кущів, меблі та сільськогосподарську техніку та ще багато іншого.

Традиційно, асортимент товарів був особливо широко представлений не лише підприємствами, що розташовані на території громади, а й Полтави, Дніпропетровська, Закарпаття та інших міст. Відвідав ярмарок Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, голова РДА Сергій Сіряченко, народний депутат України Анастасія Ляшенко, керівники громади, сільські старости.

З 10.00 на майданчику, що біля кінотеатру "Київська Русь", розпочалося театралізоване свято "Всі на ярмарок хутчіше - всім нам буде веселіше", за участю кращих творчих дитячих та колективів артистів нашої громади, які дарували присутнім святковий настрій своїми вокальними та хореографічними виступами.

Водночас на території Цетрального парку культури та відпочинку відбувалася презентація навчальних, дошкільних та позашкільних закладів міста, на яких можна було побачити креативні фотозони, найрізноманітніші вироби юних майстрів, квіткові композиції, поробки з різних матеріалів. Цього разу багато хто досить креативно представив свої заклади, переодягнувшись у казкових героїв та розігравши цілі театралізовані вистави з сюжетів популярних книг, мультфільмів для дітей,тощо.

Як завжди, активну участь у проведенні такого заходу взяли завжди ініціативні мікрорайони міста на чолі із працівниками організаційного відділу виконкому, які гостинно зустрічали гостей свята гарячими варениками, пиріжками та узваром і пригощали охочих безкоштовно. Вже черговий рік поспіль долучилися до святкування Дня міста  небайдужі члени ГО ЛМГОІ "Ветерани Чорнобиля", які приготували смачну польову кашу, що, як завжди, мала великий попит серед гурманів.

Досить широко були представлені сільські населені пункти Лубенської територіальної громади, які цьогоріч вперше брали участь у такому заході та частували любителів української кухні смачними стравами, презентувавши старостати.

Захоплювала і виставка-продаж робіт учнів художньої школи, майстер-клас із гончарства, а також дитячий пленер "Золотий мольберт", свій заклад презентували студенти Лубенського медичного коледжу, професійно-технічного ліцею та інші.

Вже о 17:30 на Володимирському майдані відбувся цікавий концерт творчих колективів Оржиччини . У організації вищезгаданих заходів взяли участь також  управління та служби Лубенської міської ради, підприємства та організації, управління освіти, управління культури та мистецтв, громадські організації, старостати, благодійники, небайдужі мешканці громади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови