До Дня міста у дитячій бібліотеці провели літературно-краєзнавчу годину

Напередодні святкування дня міста в Лубенській міській бібліотеці для дітей відбулася літературно-краєзнавча година «Я вітаю тебе, місто, з днем народження твоїм». Цього разу на захід завітали четвертокласники ЗОШ №10.

 Завідувач бібліотеки Людмила Шовкопляс розповіла дітям про історію дитячої книгозбірні, яка народилася в далекому післявоєнному 1947 році, ознайомила з її сучасним станом та послугами. Потім за допомогою книг та світлин давніх Лубен присутні здійснили уявну мандрівку частиною міста. Маршрут стартував від ЗОШ № 10, будівля якої розпочала своє життя з 1907 року, витримала багато змін та складних і трагічних подій. У своїй мандрівці діти зупинились біля краєзнавчого музею та госпіталю, поговоривши про їх історію та події, свідками яких були ці будівлі. Відкриттям для дітей стала меморіальна дошка на будинку, де в роки німецької окупації розміщувалась друкарня підпільної групи «Голос Батьківщини». Маленьким розумникам довелося розгадати загадку старовинної вежі (1911 р.) та будівлі колишньої жіночої гімназії.

Зробивши висновки з почутого, діти поміркували над тим, чому саме 18 вересня ми святкуємо день міста. Юні відвідувачі прочитали поетичні рядочки, присвячені Лубнам, а потім разом з бібліотекарем та своїми вчителями поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам 337-ї стрілецької дивізії, які визволили 18 вересня 1943 року наше рідне місто від нацистських загарбників.

До послуг відвідувачів у бібліотеці оформлена книжкова виставка «Стежками рідного краю» та тематична викладка літератури «Моя мала Батьківщина».

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови