Лубенська громада стала переможцем масштабного Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»

27-28 вересня голова Лубенської громади Олександр Грицаєнко разом з делегацією від Полтавської області взяв участь у заході, присвяченому офіційному відкриттю масштабного Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Після складного конкурсного відбору  з-поміж 90 громад Лубенська територіальна громада, пройшовши два етапи відбору, отримала перемогу в цьому проєкті.

 

За результатами конкурсу Лубенська громада  була відібрана та стане партнером проєкту USAID «ГОВЕРЛА», який направлений на підтримку територіальних громад, що мають стати ще більш спроможними.

Проєкт має намір сприяти Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

На офіційному відкритті проєкту   прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін та керівник проєкту Габріель Абрагам під час свого виступу запевнили, що реалізація таких проєктів з міжнародної підтримки сприятиме успішному впровадженню реформи децентралізації як на національному, так і на місцевому рівнях.

Завдяки проєкту «ГОВЕРЛА» громади мають стати більш спроможними та такими, що ефективно надаватимуть послуги своїм мешканцям

Наступними кроками у співпраці з громадами стануть підписання Меморандуму про співпрацю та визначення інструментів підтримки для кожної громади-партнера.

Проєкт реалізовуватиметься за трьома основними напрямами: створення законодавчої бази, зміцнення і підтримка роботи органів місцевого самоврядування, а також залучення до усіх процесів громадян. Проєкт покликаний покращити надання послуг, навчити готувати та виконувати бюджет громади, підтримувати механізми функціонування всіх органів місцевого самоврядування.

Співпрацю Лубенської територіальної громади з експертами проєкту «ГОВЕРЛА» буде продовжено й надалі.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови