Енергоефективне управління муніципальними будівлями

5 жовтня у рамках Проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», партнером якого є Лубенська територіальна громада, відбувся візит підтримки консультанта Проєкту Дмитра Сакалюка.

 

У ході візиту в залі засідань виконавчого комітету організовано навчання для відповідальних за будівлі та збереження енергії бюджетних закладів міста та проведено тренінг для енергоменеджера громади по роботі з обладнанням для визначення та діагностики технічних та кліматичних характеристик будівель, яке громада отримала у рамках Проєкту.

Про надзвичайну важливість, розуміння та актуальність вивчення питань з енергоощадження, зменшення споживання енергетичних ресурсів як у бюджетних закладах, так і у побуті, наголосив у привітальному слові перший заступник Лубенського міського голови Олег Соболєв. Постійне підвищення тарифів на паливні ресурси, особливо природного газу, збільшення вартості житлово-комунальних послуг та зношення основних фондів обумовлює впровадження дієвих енергоощадних заходів в усіх сферах життєдіяльності громади, але в першу чергу в бюджетній сфері – наголосив Олег Соболєв.

Консультант Проєкту Дмитро Сакалюк розповів про роль відповідальних у процесах підвищення ефективності управління будівлями, підтримання технічного стану мереж та обладнання, здійснення щоденного обліку та аналізу споживання енергоресурсів. Надав поради щодо придбання енергоефективного обладнання, вікон, матеріалів з наведенням практичних прикладів.

Валентина Сімутенкова, головний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі, звернулася до відповідальних, які працюють в інформаційній системі енергомоніторингу з вимогою активізувати роботу в окремих розділах системи та здійснювати щоденний аналіз споживання енергетичних та водних ресурсів.

Взяли участь у навчанні 32 відповідальні особи за енергоефективність бюджетних закладів міста : освіти, медицини, культури, територіального центру соціального обслуговування та управління соціального захисту населення.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови