Лубенський арт: виставка учнів артцентру «ZELO»

8 жовтня у Лубенській галереї образотворчого мистецтва відбулася виставка Артцентру «ZELO», де було представлено роботи учасників майстер-класів, відомих поза межами Лубенщини художників Ярослава Терновського та Аліни Гончарової. На мистецькому заході був присутній Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь, представники місцевої інтелігенції.

 

Аліна та Ярослав Терновські – молоде, талановите подружжя, закохане у живопис, добре знане у мистецьких колах - засновники успішної творчої платформи Art Centre Zelo у м.Полтава . У Лубнах таку творчу діяльність вони розпочали 2020 року і протягом цього часу залучили близько 100 охочих спробувати себе у живописі, а це понад 30 проведених майстер-класів, 640 робіт їхніх учнів, які ніколи цим не займалися професійно.

Цього ж дня саме в Лубнах було презентовано картини, створені звичайними лубенцями: натюрморти з квітами, зображення тварин, людей, пейзажі природи. На кожному полотні розпізнається індивідуальність виконавця і велике бажання творити чи створювати щось прекрасне та величне. І багатьом це вдалося, про що зазначив у вітальному слові Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, який нагороджував учасників виставки дипломами та подякував організаторам за проведення такого чудового заходу в Лубнах.

Привітав усіх присутніх та висловив вдячність ініціаторам мистецького свята Ярославу Терновському та Аліні Гончаровій директор краєзнавчого музею ім. Г. Стеллецького Віктор Верещака, інші гості. А після закінчення офіційної частини усі охочі були охоплені загальним творчим процесом – створенням спільної картини під керівництво Аліни та Ярослава.

Незвичайне піднесення, натхнення та бажання спробувати створити щось прекрасне власноруч, навіть, якщо ти цьому ніколи не вчився – ось лише одна з багатьох емоцій, яку відчували всі, хто був цього дня у галереї на презентації виставки учнів Art Centre Zelo. Музичне тло для усіх присутніх створювала викладач музичної школи  Маргарита Фіцек.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови