До 77-ї річниці визволення України від нацистських окупантів

28 жовтня на площі Слави відбулося покладання квітів до Вічного вогню з нагоди 77-ої річниці визволення України від нацистських загарбників у Другій світовій війні (із врахуванням карантинних обмежень). Участь у заході взяв Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, керуючий справами виконкому Юлія Білокінь, представники ветеранських організацій міста, громадськість.

 

28 жовтня - День визволення України від нацистських загарбників. Тож представники громади також вшанували цю визначну, пам’ятну дату для усього нашого народу, адже горнило війни не оминуло і наш мальовничий край.

«Ми завжди пам’ятаємо героїв-земляків, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню нашого краю та всієї України від нацистів. Проте, на жаль, сьогодні війна все ще триває і наші захисники, так само як і їхні славні діди та прадіди, відстоюють територіальну цілісність нашої держави на сході країни» - сказав у короткому зверненні Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко.

Голова відокремленого підрозділу ОВУ у Лубенськй МТГ Олексій Пивовар нагадав про втрати нашого народу у Другій світовій війні та про визвольні бої, що відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року.

За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території республіки цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств. Проте, ми  завжди пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів.

Хвилиною мовчання вшановано пам’ять про захисників України, до Вічного вогню покладено квіти. 

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови