Із засідання Координаційної ради з питань сім’ї

28 жовтня відбулося засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми на якому були розглянуті питання щодо попередження, запобігання та протидії домашньому насильству у Лубенській територіальній громаді. Заступник Лубенського міського голови Ірини Харченко зауважила про важливість участі Лубенської територіальної громади у проєкті UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», ключовим напрямком якого, є посилення спроможності громади у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим особам.

Ірина Василівна наголосила про актуальність створення у Лубенській ТГ денного центру з «кризовою кімнатою» соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Світлана Скиба ознайомила присутніх з Постановою КМУ №658 та Порядком взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Начальник відділу право просвітництва Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Ширстова Лілія Миколаївна інформувала про систему роботи Лубенського місцевого центру, зосередила свою увагу на безкоштовній правовій допомозі, яку можуть отримати постраждалі особи.

Директор Лубенського міського центру соціальних служб, Віктор Цимбал проаналізував інформаційно-просвітницьку роботу центру та інформував про роботу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Члени координаційної ради поділилися напрацюваннями, обговорили нагальні питання та внесли конкретні пропозиції, які значно підвищать ефективність надання допомоги постраждалим особам. Система протидії та запобігання насильству повинна бути комплексною і ефективною.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови