Громада стала переможцем проєкту USAID "Говерла"

4 листопада у приміщенні виконкому відбулася робоча зустріч з представниками проєкту USAID "Говерла" з питань організаційної спроможності громад-партнерів.

 Привітав гостей Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, який зауважив, що це лише початок співпраці та висловив готовність до її продовження, адже для нашої громади буде корисним отримати нові знання та досвід у частині підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування.

Розмову із керівниками структурних підрозділів апарату самоврядування вели експерти проєкту В’ячеслав Зубенко, Галина Семенець  та регіональний представник проєкту Полтавської області Анна Бабкова.

Зокрема присутнім на зустрічі було повідомлено, що Лубенська міська рада після проходження конкурсного відбору з-поміж 90 громад отримала перемогу в проєкті USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). У свою чергу, як стало зрозуміло у процесі предметної розмови, це сприятиме просуванню та здійсненню реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

Тож упродовж робочої зустрічі експерти проконсультували з питань планування та виконання бюджету, стратегії розвитку, програм соціально-економічного розвитку, прозорості бюджетного процесу, а також з питань організаційної спроможності, публічності в діяльності органів місцевого самоврядування, ряду інших тем, що стосуються роботи ОМС.

Завершальним етапом зустрічі стало тісне спілкування з представниками виконавчих органів та надання фахових рекомендацій для майбутньої роботи. Співпраця у цьому напрямку триває.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови