Соціальний працівник – звучить гордо!

5 листопада у приміщенні відділення денного перебування територіального центру соціального обслуговування відбулися урочистості з нагоди Дня працівників соціальної сфери (із врахуванням карантинних обмежень). До професійного свята фахівці сфери отримали відзнаки від виконавчого комітету Лубенської міської ради та Департаменту СЗН.

 Доброта, милосердя, співчуття, як багато вкладено у зміст цих слів. Кожен з нас у своїй буденності багато чує про благодійність та не завжди замислюється і усвідомлює про важливість своєї участі у ній. Іноді в житті бувають моменти, коли без допомоги та милосердя не обійтись. Під милосердям ми розуміємо не тільки допомогу чимось матеріальним, а й духовним - побажанням, увагою, порадою.

На сьогодні територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради забезпечує різними видами соціальних послуг 1600 пенсіонерів, з них 287 осіб з інвалідністю та 169 ветеранів війни.

83 соціальні робітники обслуговують 872 підопічних вдома, як по міській, так і по сільській місцевостях. Одне із завдань соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома - це вирішення, за дорученням підопічних, питань у державних та інших підприємствах, установах і організаціях, контролю за наданням встановлених пільг. Крім цього соціальні робітники придбають і доставляють  харчові продукти  із крамниць, ліки з аптек, забезпечують виклик лікаря та підтримують чистоту і порядок у квартирах і приватних будинках, вислуховують і заспокоюють підопічних. Старенькі, у свою, чергу, вважають їх членами своєї родини. Адже для них спілкування з соціальними робітниками – вікно у велике життя. Робітниками з комплексного обслуговування та ремонту надається допомога по господарству та ремонту приміщень.

При відділенні денного перебування 374 особи отримали послуги з масажу, лікувальної фізкультури, послуги фізіотерапевтичного та тренажерного кабінетів, послуги з навчання в «Університеті третього віку», послугу «Соціальне таксі» перевезення одиноких пенсіонерів та інвалідів.

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги отримали різні види соціально-побутових послуг 697 осіб, яким надано послуги перукаря, швачки, взуттєвика, прання одягу та білизни, послуги пункту прокату. Працівники забезпечують виконання міської Комплексної програми розвитку соціального захисту населення на 2021 рік, а саме надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, забезпеченням твердим паливом пенсіонерів нашого міста, що мають пічне опалення, надання натуральної допомоги одиноким пенсіонерам та інвалідам, ветеранам війни та надання грошової допомоги на поховання  громадян, які не працювали та які не досягли пенсійного віку.

Тож з нагоди відзначення Дня працівників соціальної сфери найкращі працівники були відзначені грамотами виконавчого комітету та почесними грамотами Департаменту соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації. Зокрема нагороджено: фахівця з соціальної роботи відділення соціальної допомоги вдома Наталію Міщенко та соціального робітника Ольгу Сагайдак. Також, грамотою міського голови відзначено працівників територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома Валентину Чигрин, Валентину Тютюнник, Світлану Сумську, Людмилу Голоденко, Людмилу Якимець, Олену Чернову, Євдокію Демків та медичну сестру з лікувальної фізкультури відділення денного перебування Марину Васик.

Праця колективу територіального центру, особливо, соціальних робітників, благородна, але водночас нелегка.

З нагоди професійного свята бажаємо натхнення, насолоди, терпіння, міцного здоров’я!

Щиро всіх зі святом!

 

Директор територіального центру                                   Наталія СУХОНОС

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови