Відбулася підсумкова зустріч проєкту підтримки осіб похилого віку в умовах пандемії COVID -19

25 грудня у Лубнах відбулася підсумкова зустріч проєкту підтримки осіб похилого віку в умовах пандемії COVID -19. Проєкт реалізовано громадською організацією «Твій Світ» у рамках міні-гранту Проєкту ЄС «Підвищення спроможності ОГС соціальної сфери України», що фінансується Європейським Союзом і реалізується Благодійною організацією Мережа 100 відсотків життя Рівне.

 

У рамках проєкту впровадили комплексний підхід у подоланні соціальної ізоляції, розвитку взаємодопомоги серед літніх людей, партнерства з місцевим бізнесом і владою та неформального волонтерства. Ініціатори проєкту провели ряд тематичних гуртків взаємодопомоги, інформували громадян похилого віку про засоби захисту від COVID-19 та адаптації до карантинних обмежень. Експерти проєкту також вивчали влив коронакризи на соціальну сферу місцевих громад. Не оминули увагою і тих, хто не може самостійно себе обслуговувати. Щомісяця 60 осіб цієї категорії отримували гуманітарні набори, інформаційні та соціально – психологічні послуги. 

За підсумками проєкту публікується видання історій успіху та рекомендації щодо поліпшення якості надання соціальних послуг у громаді, які були безкоштовно розповсюджені серед органів місцевого самоврядування, громадських організацій, усіх зацікавлених осіб.

Підбив підсумки роботи у ході зустрічі Олександр Чепур, керівник проєкту. Відмітили внесок партнерських організацій та установ. Зокрема, партнерство з ГО «Спілка жінок – трудівниць за майбутнє дітей України», виконавчим комітетом Лубенської міської ради, центральною районною бібліотекою ім. Володимира Малика, територіальних центрів міста Лубни, Лубенського і Гребінківського районів.

Перед присутніми також виступили начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Лубенської міської ради Віта Коваленко та голова спілки жінок – трудівниць Раїса Кошель.

Заключна  пресконференція відбулась у межах проєкту «Соціальна підтримка та залучення до взаємодопомоги в умовах поширення COVID - 19 немобільних, маломобільних та мобільних осіб похилого віку, що мешкають у Лубенському та Гребінківському районах Полтавської області» за фінансового сприяння міні-гранту Проєкту ЄС «Підвищення спроможності ОГС соціальної сфери України», що фінансується Європейським Союзом і реалізується Благодійною організацією Мережа 100 відсотків життя Рівне.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови