COVID-19 - вбивця!

Вкрай напружена ситуація зі захворюванням на COVID-19 стала головною темою розмови сьогодні, 15 листопада, на апаратній нараді у виконавчому комітеті міської ради.

Медики не стримують емоцій. Станом на сьогодні у Лубенській територіальній громаді хворіють на COVID-19 699 осіб. 143 з них потребують кисневої підтримки й лікуються стаціонарно. Але навіть ця офіційна інформація змінюється щогодини. За словами головного лікаря КП ЛЛІЛ Сергія Наталенка, ситуація у лікарні наближається до критичної. Існує постійна черга на місця з кисневою підтримкою.

 

«Медичний персонал працює на межі можливостей. Щодня, після зміни, лікарі й медсестри виглядають, як сталевари на ливарному виробництві – мокрі й виснажені, адже доводиться працювати у повному захисному обладнанні, - говорить Сергій Миколайович. Від постійного носіння стетоскопів у вухах лікарів відбуваються запалення». «Проте, - продовжує він, - ця наша  робота схожа на носіння води решетом. Бо 95% хворих – люди, які не вакцинувалися, не визнавали існування цієї хвороби, і нічого не зробили, щоб захистити себе й своїх рідних від захворювання». Підтримує свого колегу і директор міського Центру ПМСД Олена Пучка: «Якщо людина починає одужувати і перестає потребувати кисневої підтримки, вона продовжує лікуватися вдома під наглядом сімейних лікарів. Амбулаторно у нашій громаді зараз лікується понад 550 осіб. Навантаження на лікарів сімейної медицини також надзвичайно велике». Олена Юріївна продовжує: «Вихід з лікарні – не значить одужання. У багатьох пацієнтів спостерігається постковідні ускладнення: фібрози легень, психічні розлади, тромбози». На глибоке переконання лікарів вихід із ситуації, що склалася лише один – вакцинація і суворе дотримання всіх карантинних вимог. Якщо кожен з нас не подбає про власну безпеку і безпеку своїх рідних – можемо очікувати найгіршого сценарію розвитку подій. Чомусь страх перед якимись незрозумілими «страшними» наслідками вакцинації колись перемагає здоровий глузд і почуття самозбереження тепер.

Ілюстрацією до емоційного виступу медиків стала інформація директора КП «Ритуалсервіс» Наталії Омельяненко. За її інформацією тільки на перші 10 днів листопада померло і поховано на лубенських кладовищах 37 мешканців міста і 17 з них померли від COVID-19. Страшно, що доводилося хоронити сім’ї – чоловіка й дружину разом.

10 листопада, під час пресконференції у Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА журналісти звернулася до медиків з проханням надати обмежений доступ окремим журналістам до моргу, де зберігаються тіла померлих внаслідок захворювання на коронавірус, та інфекційної лікарні або самостійно опублікувати відео або фотографії.

Підставою для такого звернення стали події, які відбувалися у Полтаві 9 листопада. Тоді частина активістів намагалися «штурмувати» Полтавську лікарню, бо підозрювали завищення показників щодо госпіталізації. На їх звернення Департамент наступного дня опублікував фото з Полтавського моргу та відео з реанімації. Переглянути матеріал ви можете за посиланням https://poltava.to/news/63433/. А фотографії взяли ілюстрацією до цієї інформації.

І вкотре звертаємося до всіх мешканців громади. Збережіть своє життя і здоров’я – вакцинуйтеся та дотримуйтеся всіх вимог карантинних правил. І нехай у кожній сім’ї буде лад і здоров’я.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови