Відбулося чергове засідання Громадської ради

16 листопада у приміщенні виконкому відбулося засідання Громадської ради при Лубенській міській раді, участь у якій взяла керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Віта Коваленко, голови профспілок освіти Людмила Грицаєнко та Людмила Масько, запрошені.

 На початку засідання присутні заслухали виступ начальника управління житлово-комунального комунального господарства Олександра Князєва про стан підготовки житлово-комунального господарства громади до роботи у зимовий період 2021 – 2022 років.

За словами доповідача, колективами усіх комунальних підприємств проведені необхідні планові заходи: закуплено піщано-сольову суміш, перевірено стан готовності житлових будинків до опалювального сезону, здійснено планові ремонти, проте у межах, передбачених фінансуванням. До того ж обсяги завдань, що лягли на комунальників з утворенням територіальної громади, значно збільшились, адже відтепер доводиться обслуговувати і мешканців сільських населених пунктів та об’єкти, що там знаходяться. Говорячи про проблеми житлових будинків, Олександр Володимирович зазначив, що мешканці новоствореної громади мають зрозуміти: відтепер вони самі господарі та співвласники, навіть якщо останні не створювали ОСББ, а таке поняття, як «комунальна власність», відходить у минуле.

Зупинився очільник комунального господарства і на проблемних питаннях деяких комунальних підприємств, як-от «Лубни-водоканал», мережі якого потребують ремонту, адже система зношена на 70% і її слід замінювати, бо саме через це відбувається переважна більшість аварійних ситуацій у комунікаційних мережах.

Чимало запитань поставили присутні на адресу Олександра Князєва щодо якості ремонту автошляхів, вуличного освітлення, вивезення твердих побутових відходів та встановлення сміттєвих баків на території громади, на що він дав вичерпні відповіді.

Також на засіданні Громадської ради заслухали короткі виступи обраних кандидатур до Наглядової ради ЛК ЖЕУ Володимира М’якоти та Михайла Фесенка, які висловили готовність працювати прозоро та неупереджено задля більшої ефективності роботи підприємства та покращення якості надання послуг мешканцям громади.

Насамкінець члени Громадської ради поцікавилися багатьма питаннями щодо роботи Лубенської філії Фонду соціального страхування, про що розповів у своєму виступі начальник відділення Анатолій Шепель. Зокрема присутні Василь Піцура, Артур Коряк, а також запрошені голови профспілок працівників освіти Людмила Грицаєнко та Людмила Масько найбільше цікавилися тим, коли та у яких випадках потерпілі мають право на санаторно-курортне лікування та порядком його отримання. Почувши відповіді та підбивши підсумки, присутніми було обговорено можливість проведення повторної зустрічі з фахівцями фонду для роз’яснення усіх важливих питань щодо цього.

Про наступне засідання Громадської ради повідомлятиметься додатково.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови