«Сучасні можливості створення прийомних сімей»

16 листопада на базі Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості фахівцем із соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб Тамілою Дідик було проведено інформаційно-просвітницький  онлайн – семінар для безробітних на тему «Сучасні можливості створення прийомних сімей».

 

В ході спілкування з учасниками заходу фахівець Центру наголосила на актуальності вищезазначеної тематики та важливості розвитку сучасних форм сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, адже тільки сім’я здатна забезпечити задоволення основних потреб дитини, створювати стабільну атмосферу та надавати стимули для її подальшого всебічного розвитку. Тому, якщо не існує можливості для дитини проживати з рідними батьками, альтернативною формою виховання виступає  прийомна сім’я,  дитячий будинок сімейного типу, усиновлення  та послуга патронатного вихователя.

Учасники семінару  ознайомились з порядком створення прийомних сімей, принципами їх функціонування, отримали інформацію щодо державного фінансового забезпечення утримання дітей та оплати праці прийомним батькам.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови