Мітинг до Дня Гідності та Свободи

19 листопада у сквері, що на площі Ярмарковій, біля пам'ятника давньоруському воїну, відбувся мітинг з нагоди відзначення Дня Гідності і Свободи, участь у якому взяв Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, секретар міської ради Маргарита Комарова, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, керуючий справами виконкому Юлія Білокінь, радник міського голови Сергій Сухина, начальник управління освіти Мирослав Костенко, працівники апарату самоврядування.

Захід проводився із врахуванням карантинних обмежень.

 Разом з керівництвом громади вшанувати пам’ять поборників Гідності та Свободи України до пам’ятника, що у центрі Лубен, прийшли учасники Революції Гідності, ветерани АТО/ООС, військовослужбовці.

Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко зазначив, що Україна з давніх-давен іде шляхом постійної боротьби за свою незалежність, за утвердження засад державності, Гідності та Свободи, відстоювати які доводиться ще й сьогодні у зоні АТО/ООС.

До слів Олександра Петровича приєднався представник Всеукраїнської асоціації ветеранів бойових дій в Афганістані і АТО по Полтавській області  Костянтин Авсєєвич. Зокрема він згадав події на Майдані, учасником яких був разом з іншими членами організації. Високим патріотизмом та глибокою вірою у світле майбутнє України були наповнені виступи голови ГО «Лубенського міжрайонного об’єднання ветеранів АТО» Олександра Клюшника, голови громадської організації «Лубенська районна спілка ветеранів АТО» Леоніда Шаблі та безпосереднього учасника АТО/ООС й Революції Гідності Олексія Герасименка.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять про героїв, які відстоювали та віддали життя за ідеали Гідності та Свободи. До пам’ятника воїнам-лубенцям, які полягли під час бойових дій в зоні АТО, було встановлено кошик з квітами.

Післяслово. З новітньої історії відомо, що саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови