Навчалися соціальні робітники Лубенської громади

Дводенний тренінг на тему розвитку гуртків само/взаємодопомоги для людей похилого віку відбувся 18 – 19 листопада у Лубнах. Учасниками навчання стали соціальні робітники, а організували захід Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» спільно з Територіальним центром соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради.

 

«Майже рік тому колектив територіального центру соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради, як і більшість терцентрів по всій країні пережив організаційні зміни через децентралізацію. Пандемія додала вагоме навантаження на кожного працівника центру, вплинула на робочі процеси й виявила нові незаповнені потреби підопічних, на які потрібно вчасно реагувати», - вважає керівник проєкту Олександр Чепур. Розповідає, що сам проєкт покликаний підтримати під час пандемії COVID-19 територіальні центри громад Лубенського району. Подібний тренінг відбувся у Хорольській територіальній громаді.

Навчання у Лубнах провели досвідчені тренерки Ірина Цеба (психологиня Комунального закладу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Карлівської міської ради Полтавської області) та Юлія Пода (фасилітаторка, керівниця БФ «Новий Погляд»).

За відгуками учасниць, команді проєкту вдалося створити під час тренінгу атмосферу, що згуртувала колектив ще більше.  Працівники соціальної сфери отримали нові знання і навички, а також, мотивацію та натхнення для допомоги уразливим групам в громаді. 

Слова підтримки щодо доцільності подібних заходів прозвучали й від директорки територіального центру Наталії Сухонос. Разом з керівником проєкту Олександром Чепуром вона вручила сертифікати учасникам навчання. 

Тренінг відбувся у рамках проєкту «Підтримка, порозуміння, людяність: мультиплікація успішного досвіду розвитку гуртків самодопомоги для людей похилого віку у відповідь на наслідки пандемії COVID -19», який здійснюється завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови