Інтерактивна зустріч з питань розвитку туризму

25 листопада в Лубенській міській раді, за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірини Харченко, відбулася зустріч з питань розвитку туризму у Лубенській територіальній громаді. Заступник зауважила, що трансформація і культурний розвиток – це не лише тема великих міст, навпаки, порівняно невеликі території з колосальним культурним, архітектурним та історичним спадком, як наша громада, на основі наявного туристичного ресурсу, можуть генерувати ті ідеї та проєкти, що будуть рушійною силою для процесів розвитку.

Нині ставимо завдання об'єднати зусилля влади, громади, бізнесу та науки задля розвитку туризму в Лубенській громаді.

До дискусії про туристичну привабливість громади та прогалини в цій сфері долучилися: заступниця голови координаційної ради з туризму та курортів Полтавської ОДА Яніна Барибіна, експерт з комунікацій  Полтавського центру розвитку місцевого самоврядування Юрій Ісаєв, заступник директора газопромислового управління «Полтавагазвидобування» Павло Кишкар, спеціалісти Управління культури і мистецтв, працівники Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Яковича Стеллецького, голова ГО «ПРЕДКИ» Валентина Ляшенко, голова ГО «ЕТНОГРАФІЧНА ЗБІРКА ДРЕВО» Едуард Крутько, директор БФ «Історія майбутнього» Надія Іщук та представники громадськості.

Гості надали вичерпну інформацію про важливість створення айдентики для кожної громади, адже це значно підвищить її впізнаваність, престиж і допоможе сформувати образ для потенційного туриста. Розповіли про успішні досягнення інших громад у цьому напрямку, яким чином скоординувати роботу, щоб увійти в інформаційний простір, зрозуміти на кого буде орієнтований туристичний продукт.

Своїми враженнями про громаду в телефонному режимі з присутніми на засіданні поділилася гід туристичної агенції «ТамТур» з міста Бровари Тамара Настич.

Модератором зустрічі виступила науковий співробітник Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Яковича Стеллецького Тетяна Сафронова, яка запропонувала провести SWOT-аналіз туристичного потенціалу міста, виокремити низку чинників та перепон, що заважають конкурувати з іншими громадами, виявити перспективи для розвитку.

Цікаво, що за результатами обговорення до слабких сторін громади віднесено – не сформована фіксована база даних об’єктів туристичної сфери (туристична навігація), неефективне використання рекламних можливостей, відсутність належних умов для реалізації продукту народної творчості, недостатня мотивованість жителів у розвитку місцевого туризму, серед переваг - вигідне територіальне розташування (транспортна інфраструктура державного значення), історична, архітектурна спадщина, природноресурсний потенціал, наявність ідей та ефективних практик проведення фестивальних свят, можливості проведення екскурсійних заходів.

На сьогодні Управлінням культури і мистецтв виконавчого комітету (начальник Юрій Литовченко) спільно з підпорядкованими закладами, громадськими організаціями та активними жителями громади проводиться ґрунтовна робота над створенням туристичної мапи громади. Вона має містити вичерпну інформацію про історичне минуле громади, її туристичні атракції, пропозиції проведення змістовного дозвілля, розповідати про цікаві події, факти та визначні особистості, тощо. Проєкт електронної туристичної мапи презентовано спеціалістом Управління культури і мистецтв Валентиною Яшною.

По завершенню учасників зустрічі акцентовано, що сьогодні вже маємо надзвичайно цінний багаж для розвитку туризму, поруч з викликами є і можливості, позитивні напрацювання та успішні ідеї. Тож туризму у громаді бути!

 

Матеріал за результатами зустрічі

підготувала головний спеціаліст

Управління культури і мистецтв

Оксана Радченко

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови