"Розірви коло": інтерактивне заняття для старшокласників

26 листопада в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» провідним психологом Лубенського міського центру соціальних служб Дариною Корніяченко (експертом-консультантом з питань розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству Фонду ООН в галузі народонаселення) та фахівцем із соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб Світланою Кулаковою (муніципальним консультантом в м. Лубни) було проведено інтерактивне заняття "Розірви коло" в 11-Б класі Лубенської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 (класний керівник Катерина Кисляк).

 Під час зустрічі зі старшокласниками було обговорено проблему домашнього насильства, його види, ознаки та наслідки. Діти дізналися, як реагувати та як діяти, якщо вони стали свідками чи постраждали від домашнього насильства. У ході заняття було показано науково-пізнавальні відеоролики, які спонукали підлітків до емоційної та жвавої дискусії,  також поширено інформаційні матеріали: «Про домашнє насильство простими словами», «Як реагувати на домашнє насильство, якщо ви стали його свідком», «Як допомогти близькій людині, яка зазнає домашнього насильства», і надано контакти допомоги у випадку домашнього та/або гендерно зумовленого насильства.

Маємо надію, що молоде покоління українців – толерантне, свідоме та добре поінформоване, подолає та назавжди викорінить ганебну проблему домашнього насильства.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови