У виконкомі відбулася нарада з керівниками чорнобильських організацій

1 грудня у виконкомі під головуванням Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка відбулася нарада з питань організації заходів з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. На нараді були присутні: керуючий справами виконкому Юлія Білокінь, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Віта Коваленко, начальник відділу архітектури та містобудування, головний архітектор міста Андрій Шмонденко, депутат міської ради Аліна Савка, запрошені керівники чорнобильських організацій.

 

Наближається День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, і традиційно усі тематичні заходи, присвячені цій даті, завжди масово відзначали на території громади. Корективи були внесені лише протягом останніх років через поширення пандемії та запровадження карантинних умов. На жаль, ситуація поки що не змінилася на краще, а отже відзначати пам’ятний день цього року також доведеться без широкого кола громадськості.

Саме про це йшлося у розмові Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка з керівниками чорнобильських організацій на нараді. Відтак, заслухавши висловлені думки, присутні погодилися на тому, що невеликий мітинг та покладання квітів до пам’ятника чорнобильцям-ліквідаторам (вул. Монастирська), що заплановано на 14 грудня, відбудуться лише за участю небагатьох членів чорнобильських організацій. Натомість урочисті привітання проводитимуться у кожному з осередків окремо.

Наразі влада громади у співпраці з ліквідаторами готуються до проведення пам’ятного дня та погоджують усі організаційні питання. У разі внесення додаткових змін, що можуть бути вимушеними при умові посилення карантинних обмежень, про це повідомлятиметься додатково.

Також по закінченню наради очільники чорнобильських організацій Лубенщини вкотре повернулися до обговорення питання щодо погодження ескізу майбутнього пам’ятного знака учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – ветеранам 25-ої мотострілецької дивізії. Відповідно, було вирішено запросити архітектора, який безпосередньо займався розробленням проєкту пам’ятника, запропонованого ГО ЛМГОІ «Ветерани Чорнобиля», на наступне засідання профільної комісії (з питань найменування та перейменування елементів, середовища та інфраструктури Лубенської ТГ, увічнення пам’яті осіб та подій архітектора), для спільного розв’язання усіх важливих питань.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови