Відбулася церемонія нагородження переможців дитячого конкурсу "Чорні крила біди"

17 грудня у приміщенні виконкому відбулося нагородження переможців конкурсу дитячого малюнку "Чорні крила біди" в рамках ІV Відкритого фестивалю чорнобильської пісні "Пам'ять Чорнобиля". На урочистій церемонії були присутні народний депутат України Анастасія Ляшенко, керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Віта Коваленко, голова ГО ЛМГОІ «Ветерани Чорнобиля» Віктор Собко, представники загальноосвітніх закладів Лубенщини, запрошені.

Нагадуємо, що засновниками та організаторами фестивалю є Лубенська міська громадська організація інвалідів «Ветерани Чорнобиля», Благодійний фонд «Центр суспільних ініціатив», за підтримки Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області та народного депутата Анастасії Ляшенко.

Як уже повідомлялося, журі отримало від конкурсантів понад 290 цікавих робіт від 31 населеного пункту - з усієї області, а отже, завдання з визначенням переможців було досить нелегким.

Про це сказала у вступному слові заступник голови ГО ЛМГОІ «Ветерани Чорнобиля» Лариса Погребняк, запросивши до привітання переможців народного депутата Анастасію Ляшенко.

Відзначивши активність дітей та подякувавши численним колективам вчителів, наставників та батькам, Анастасія Олексіївна висловила сподівання, що скоро Чорнобильська зона зможе стати доступним туристичним об’єктом для проведення екскурсій. Саме про це зараз ведеться мова на державному рівні, аби і юне покоління, і туристи могли бачити місце подвигу ліквідаторів та мати уявлення про масштаб трагедії та велич героїзму учасників ліквідації техногенної катастрофи.

Привітав конкурсантів Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, який зауважив, що на Лубенщині проживає найбільша кількість ліквідаторів, багато з яких вже, на жаль, відійшло у вічність. Проте, подібні конкурси не дозволяють суспільству та прийдешнім поколінням забути про подвиг наших земляків. Тож Олександр Петрович вручив грамоту міського голови Ларисі Погребняк за ініціативність та за організацію такого чудового заходу.

Своєю чергою, із захопленням продовжуючи розповідати про малюнки дітей, Лариса Погребняк зазначила, що вперше за 4 роки до участі у конкурсі долучилися 12 пар братів та сестер, а можливість взяти участь у творчому процесі мали змогу діти молодшої вікової категорії (5-12 років) та старшої (13-18 років). Роботи виконувались учасниками у довільній графічній або живописній техніці (олівці, фломастери, фарби тощо) у форматі А-3.

Подякувавши усім за активність та творчий підхід до виконання завдання, організатори вручили нагороди переможцям – грамоти та подарунки на згадку про участь у конкурсі. Діти, які не змогли бути присутніми на урочистій церемонії, отримають свої винагороди поштою.

Тож ініціатори вважають, що вони досягли своєї основної мети - об’єднання талановитих школярів і студентів навчальних закладів з метою підняття поваги в суспільстві до чорнобильців-ліквідаторів, а поряд з цим розкрили багато нових юних талантів.

А ознайомитися з іменами усіх переможців можна за посиланням : https://lubnyrada.gov.ua/novyny/3053-pidbito-pidsumki-konkursu-chorni-krila-bidi

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови