Про погодні умови та роботу комунальної техніки

Шановні мешканці та гості Лубенської територіальної громади!

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології починаючи з 01.01.2022 року по Полтавській області можливе погіршення погодних умов. Очікується ожеледь, ожеледиця, видимість під час опадів 100-500 м.

У зв'язку з погіршенням погодних умов найближчими днями, виконавчий комітет Лубенської міської ради звертається з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення та поїздки, особливо літніх осіб, дітей та вагітних жінок. Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами.

Комунальні служби міста переведені на цілодобовий режим роботи, щоб оперативно розпочати ліквідацію можливих наслідків негоди.

Впродовж останніх днів не припиняється робота комунальної техніки на автошляхах громади. Повідомляємо, що загальна кількість техніки, яка залучена для прибирання територій громади в зимовий період, – понад 40 одиниць.

Усіх власників приватного транспорту просимо дотримуватись правил паркування і не створювати перешкоди в роботі снігоприбиральної техніки, а також закликаємо фізичних та юридичних осіб дотримуватись Правил благоустрою Лубенської територіальної громади щодо прибирання та утримання своїх прилеглих територій.

Щорічно Міністерством охорони здоров'я України реєструється сумна статистика травмувань, пов'язаних з ожеледдю: за небезпечний сезон лікарі надають допомогу тисячам громадян, які постраждали при ожеледиці.

Намагайтеся дотримуватися простих рекомендацій, щоб уберегтися від значних неприємностей в період ожеледиці.

Перед виходом із будинку:

- прикріпіть на підбори шматочок поролону (за розмірами підбору) або лейкопластиру;

- зробіть наклейку з лейкопластиру (ізоляційної стрічки) на суху підошву і підбор (хрест навхрест) і перед виходом натріть піском;

- натріть наждачним папером підошву перед виходом;

- намажте підошву клеєм типу "Момент" та поставте взуття на пісок, після цього сміливо виходьте на вулицю.

Пам'ятайте, що кращими для пересування по льоду є підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи та без високих підборів.

Людям похилого віку краще в "слизькі дні" взагалі не виходити з будинку. Але якщо потреба змусила, не соромтеся взяти палицю з наконечником або з шипом. Якщо у вас з собою валіза, то вона повинна бути такою, щоб її можна було носити через плече.

Пам'ятайте, що в ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автотранспорту, тому падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести до каліцтва, а в крайньому разі й до загибелі.

Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння травми найчастіше важкі, всупереч переконанню, що п'яний падає завжди вдало.

Якщо ви впали й через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з непередбачуваними наслідками.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови