Культурна цінність повертається в місто

13 липня 2020 року на МАПП «Шегині» Галицької митниці Держмитслужби була виявлена та зупинена спроба незаконного вивезення за кордон нагрудного знаку міського голови м. Лубни 1870 року.

Відповідно до наказу Міністерства культури та інформаційної політики України нагрудний службовий знак міського голови м. Лубни від 16 червня 1870 року буде передано до Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Яковича Стеллецького для постійного зберігання.

Після ряду звернень від депутатів Лубенської міської ради, Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради, розгляду питання відповідно до законодавства Експертно-фондовою радою, Міністерством культури та інформаційної політики України прийнято рішення про передачу конфіскованої культурної цінності на користь музейного закладу міста Лубни.

Вже найближчим часом ця річ стане окрасою музейної колекції нашого тисячолітнього міста!

Дякуємо депутатському корпусу Лубенської міської ради, зокрема Віталію Крамаренку, за ініційоване звернення та допомогу в реалізації питання щодо повернення нагрудного службового знаку міського голови м.Лубни.

Управління культури і мистецтв виконавчого комітету Лубенської міської ради

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови