На Центральному пляжі відбулося свято Водохреща

19 січня на території Центрального міського пляжу відбувся святковий молебень із проведенням чину Великого освячення води з нагоди релігійного свята Хрещення Господнього. На заході були присутні секретар міської ради Маргарита Комарова, керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь, громадськість, духовенство.

Попередньо працівники комунальних служб громади підготували територію пляжу, берег річки та ополонку, аби усім охочим було зручно підійти до води та зануритися у священну купіль, об лаштовані кабінки для переодягання. Також у по-справжньому зимовий день можна було випити гарячого чаю та кави, щоб зігрітися.

Поряд чергували медики швидкої допомоги, водолазно-рятувальної станції, поліція, Управління культури та мистецтв забезпечило озвучення заходу для проведення святкового молебню, який відбувся за участю настоятелів храмів Лубенщини.

Як відомо, цим святом завершується цикл різдвяно-новорічних свят. За традицією, на Водохреще освячують воду й окроплюють нею домівки, а також занурюються в ополонку з крижаною водою.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови