У міській бібліотеці презентовано книгу Г.Кревської "Прядиво роду"

2 лютого у міській бібліотеці для дорослих ім.В.Леонтовича відбулася презентація книги Ганни Кревської "Прядиво роду". Привітали лубенську письменницю з виходом самобутнього, досить об’ємного видання (більше ніж на 400 сторінок) заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, секретар міської ради Маргарита Комарова, колеги, друзі – усі, хто цінує рідну історію та тримається свого коріння.

Як зазначено у передмові до «Прядива роду», авторка мала на меті художньо відтворити Полтавщину ХХ століття, книга містить повість «Коржики», що є продовженням роману «Монастирські сливи» та 22 оповідання. Крім того, читач має змогу «побачити зблизька» відомих письменників:Володимира Малика, Василя Симоненка, Григора Тютюнника, професора Гната Стеллецького, дізнатися цікаві, призабуті історії старих родоводів Лубенщини.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко високо оцінила творчість Ганни Кревської, назвавши її інтелектуальною, патріотичною, дуже необхідною для збереження культурно-історичної спадщини українського народу. Також Ірина Василівна побажала подальших творчих злетів  та вручила квіти і подарунки. Цього дня на адресу нашої письменниці звучало ще багато гарних слів захоплення, привітань, добрих спогадів від літераторів, колег, поціновувачів творчості.

Авторка «Прядива роду» справді вклала душу у своє нове дітище, збираючи, записуючи спогади, розповіді, перекази та відтворюючи все почуте у художньому, добірному слові.

Під час роботи над книгою вона відповідально працювала з архівними фондами Лубенського краєзнавчого музею, Полтавського ДАПУ, спогадами та щоденниками очевидців, краєзнавчими матеріалами, родинними фото та документами.

Звісно ж, Ганна Кревська має чимало літературних й журналістських нагород та премій, вона авторка поетичних і прозових книг : «Коли опадають вітри» (1998р.), «Під корою»(2012р.), «Імена снігу»(2018р.), «Ситцеве щастя»(2019р.) та історичного роману «Монастирські сливи»(2020р.).

Остання книга – лауреат обласного конкурсу «Краща книга Полтавщини -2020» та лауреат премії обласної ради ім. Панаса Мирного – 2021 рік. «Прядиво роду» одразу знайшло відгомін, визнання та попит серед залюблених в історію та рідно край читачів.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови