Соціальні служби продовжують інформувати щодо послуг патронату над дитиною

4 лютого фахівцем із соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб Тамілою Дідик було проведено онлайн-конференцію для безробітних на базі Лубенської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості на тему «Патронат – швидка сімейна допомога».

Мета заходу – підвищення обізнаності населення щодо послуги патронату над дитиною та пошук кандидатів в патронатні вихователі. Під час групової консультації учасники коротко ознайомились з чинними формами сімейного виховання, а саме: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я та дитячий будинок сімейного типу, а також отримали інформацію про те, що патронат над дитиною – це сучасна сімейна форма влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, яка містить тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічну реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Модератор заходу акцентувала увагу на законодавчих вимогах відбору кандидатів у патронатні вихователі, специфікою їх навчання, алгоритмом надання послуги патронату над дитиною та умовами державної матеріальної підтримки таких сімей.

Роздаткові матеріали (буклети) щодо послуги патронату над дитиною передано до інформаційного сектору центру зайнятості. Сподіваємось, що проведені тематичні заходи разом із поширенням соціально-рекламної продукції досягнуть результату, і в нашій громаді будуть створені патронатні сім’ї.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови