Міністри України відвідали стратегічні об'єкти громади

        10 лютого Лубенщину з робочим візитом відвідали Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет разом з народним депутатом України від 148 виборчого округу Анастасією Ляшенко (членом Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики).

            У складі делегації також голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина та заступниця голови Комітету, голова підкомітету з питань дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері захисту прав людини та гендерної політики Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, Марина Бардіна. Участь у діловій зустрічі на території громади взяли також голова Лубенської РДА Сергій Сіряченко,  депутат обласної ради Наталія Сухонос, депутати міської ради Катерина Скуратовська та Аліна Савка.

        Насамперед високопосадовці та народні обранці у супроводі першого заступника Лубенського міського голови Олега Соболєва, начальника управління охорони здоров'я Віктора Ківи, в.о. головного лікаря «Лубенської лікарні інтенсивного лікування» Олександра Сиченка, за присутності т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитра Луніна, директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктора Лисака відвідали відділення невідкладної (екстреної) медичної допомоги КП «Лубенська лікарня інтенсивного лікування» після проведеної реконструкції.

         Нині, як розповів Олександр Сиченко, у лікарні розміщено 365 ліжок стаціонару та 184 кисневих місць – для хворих із COVID-19, працюють відділення хірургії, травматології, кардіології та інші. Крім того, тепер заклад, де лікуються мешканці з інших, сусідніх громад, має свої КТ, рентген-апарат, приміщення для ангіоргафа тощо.

        Тож, оглянувши медичний заклад, міністри пересвідчились, що, як сказав у інтерв’ю для українських ЗМІ Віктор Ляшко: «…приймальне відділення, побудоване за програмою Президента «Велике будівництво», вже функціонує. Заклад оснащений інноваційним медичним обладнанням - комп’ютерними та цифровими томографами. Ми особисто переконалися, що вони працюють  і цілком безкоштовні для людей, а заклад має необхідних фахівців для цього».

          Проте, реконструкція ще триває, як пояснив присутнім т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін, зокрема в частині термомодернізації будівлі. Така можливість з’явилася завдяки підтримці народного депутата України Анастасії Ляшенко та залученим коштам з фонду соцекономрозвитку. Як сказала Анастасія Олексіївна, на меті модернізувати весь фасад «Лубенської лікарні інтенсивного лікування» та замінити покрівлю даху.

         Далі делегація високопосадовців відвідала ДНЗ «Берізка» та ЗШ №3, які також включені до програми Президента «Велике будівництво» та де проведено реконструкції, замінено вікна, двері, дах, проведено ряд інших будівельних робіт. Оглянули харчоблоки, класні кімнати, де навчаються та виховуються діти, поцікавилися станом вакцинації та умовами праці медиків цих колективів.

       Гостей зустрічав начальник управління освіти Мирослав Костенко та очільники обох освітніх закладів. Насамперед міністри поспілкувалися з адміністрацією, з  педагогічними та медичними працівниками, оскільки другим, не менш важливим питанням їхнього візиту, була перевірка стану виконання Указу Президента про підвищення заробітної плати медичним працівникам на рівні 20 тисяч гривень для лікарів і 15 тис. 500 грн для середнього  медичного персоналу.

           «Лубенська лікарня законтрактована з Національною службою здоров’я України, заповнила всі звіти і сьогодні їм прийдуть кошти. Зарплата в такому рівні медичним працівникам нарахована, сьогодні-завтра уже будуть ці кошти виплачені на рахунки медичних працівників» - сказав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови