У краєзнавчому музеї відбувся захід до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим

16 лютого в День єднання в Лубенському краєзнавчому музеї імені Гната Стеллецького пройшла зустріч «Крим в нашому серці» учасниками якої стали викладачі та учні Лубенського професійного ліцею.

     Науковий співробітник Тетяна Сафронова розповіла про народи, які населяли кримський півострів протягом тисячоліть та запросила до розмови про український Крим письменницю Раїсу Плотникову. Член спілки письменників України, авторка оповідань та віршів про Крим, презентувала учасникам зустрічі новелу «Коктебельська загадка мого діда», яка ввійшла до збірки «Крим по - українські». Працівник музею Тамара Дяченко розповіла про Героя України, видатну вишивальницю Віру Роїк, лубенку, яка створила в Криму школу української вишивки та протягом усього свого довгого життя популяризувала у світі українську культуру.

     Учасники зустрічі мали змогу познайомитись з унікальними матеріалами переданими до музею сином Віри Сергіївни Вадимом Михайловичем, побачити особисті речі вишивальниці на організованій виставці, переглянути книги про Крим надані методистом ДЮКСОТ «Валтекс» Миколою Полонським та листівки Криму початку ХХ століття з фондів музею. Під час заходу пролунали вірші лубенок Раїси Плотникової та Наталі Баклай.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови