Пам'ятаймо подвиг Героїв Небесної Сотні!

20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня вшановуємо пам’ять про тих патріотів, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Багато із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули навесні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини.

Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону. Серед них були успішні підприємці й пенсіонери. Найстаршому – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – лише 17.

Сьогодні, в умовах війни на сході України, ми частіше повертаємось до подій, що символізують боротьбу за свободу та гідність. Герої Небесної Сотні – уособлення людської, громадянської та національної відваги й самовідданості.

Гідність людини є однією з найважливіших особистісних цінностей, закріплених у багатьох правових актах, у тому числі міжнародних.Саме почуття гідності та честі, право на самовизначення є головними цінностями українців. Ці риси об’єднують наших героїв – борців за свободу та незалежність України різних часів.

Тож пам’ятаймо та схилімо голови перед Героями Небесної Сотні!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови