Відбулося засідання Координаційної ради з питань територіальної оборони

23 лютого у кабінеті Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка відбулося засідання Координаційної ради з питань територіальної оборони, підтримки Збройних Сил України, військовослужбовців та членів їх сімей Лубенської територіальної громади. Серед присутніх: радник міського голови Сергій Сухина, завідувач сектору мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Андрій Осацький, начальник СЗН Віктор Щербак, депутат міської ради Олександр Легенчук, військовослужбовці, учасники АТО/ООС, та інші запрошені.

Питання захисту Україні, формування загонів територіальної оборони та інформування населення щодо дій у разі запровадження особливого стану по всій території держави, є актуальним не лише для органів центральної влади, а й для керівництва кожного населеного пункту, для кожної територіальної громади .

У період загострення агресії з боку Росії, бути готовими та максимально організованими повинні не лише Збройні Сили України, а й кожен громадянин на своєму місці, щоб не сіяти паніки, діяти рішуче та злагодженою. Саме про це говорив з присутніми Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, давши конкретні вказівки кожному з присутніх на засіданні.

Крім того, начальник Лубенського РТЦК та СП Михайло Осадчук ознайомив присутніх з текстом Наказу Президента України, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, Володимира Зеленського «Про призов резервістів на військову службу за призовом з-поміж резервів в особливий період». Відповідно, призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років, як офіцери, так і рядовий та сержантський склад, строком служби на 1 рік.

Як сказав Лубенський міський голова, призов резервістів, який на території громади розпочинається 23 лютого, має відбуватися організовано, відповідно до Наказу Президента України, також він дав доручення усім причетним службам сприяти та надавати допомогу працівникам Лубенського РТЦК та СП в організації призову чоловіків, які підпадають під цю категорію.

Упродовж спілкування з присутніми обговорено й інші питання щодо територіальної оборони, підтримки Збройних Сил України, військовослужбовців та членів їх сімей Лубенської територіальної громади.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови