Німецьке місто Раунхайм сьогодні також з нами!

1 березня у режимі розмови в Skape відбулося спілкування Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка з бургомістром німецького міста-партнера Раунхайму Томасом Юе.

Олександр Петрович розповів про ситуацію безпосередньо на території Лубенської громади, про мужню боротьбу з агресором всього українського народу та безпосередньо про те, як організовуються та приєднуються до загальнонаціонального спротиву мешканці Лубенщини. Також міський голова подякував бургомістру Раунхайму за співпереживання, за співчуття та готовність надати допомогу. Послуги перекладу під час перемовин обох сторін надала наша землячка, лубенка Світлана Різзо.

Крім того, Лубенська громада отримала й електронний лист від бургомістра Раунхайму Томаса Юе, текст якого публікуємо далі.

 

Шановний Олександре!

Сподіваюся, що Ви та Ваша родина здорові та почуваєтеся добре. Пандемія коронавірусу, безперечно, коштувала деяким лубенчанам здоров’я чи навіть життя. Це дуже болючий досвід, і він, я впевнений, дуже бентежить Вас як міського голову, який щиро переймається проблемами громадян.

Але те, що відбувається з українцями, починаючи з ночі з 23 на 24 лютого, набагато гірше.

Раунгайм шокований, розгніваний і глибоко стурбований за мешканців Лубен. Тому сьогодні я хочу сказати Вам про те, що і міська влада, і міський парламент відчувають непохитну солідарність із Вами.

Неможливо повірити в те, що після всіх жахливих наслідків двох великих війн минулого століття мирна та невинна країна Європи повинна знову пережити жорстокий військовий напад лише тому, що велика держава з якоїсь незрозумілої причини заявляє про свої претензії як гегемона.

Десятиліття, що минули після закінчення Холодної війни, ми розглядали як світанок доби миру та співпраці між народами світу. Ніхто не міг уявити, що хтось може знову так безсоромно порушувати міжнародне право в Європі.

У цій страшній ситуації мешканці Раунхайма відчувають дуже близький зв’язок із лубенчанами. Ми приголомшені тим, що Росія настільки нахабно виступає проти спільноти вільних народів, що вона веде війну проти Вашої країни й що лубенчани, ймовірно, також можуть загинути.

Шановний Олександре, просимо передати цей лист, а разом із ним і щирий вираз солідарності з боку громадян Раунгайма до політичних органів Лубен. Ми абсолютно свідомо хочемо дружити не тільки в хороші часи — навпаки, ми вважаємо за потрібне запевнити Вас, що ми поруч, особливо в цій ситуації найбільшої загрози!

Просимо повідомити нам про те, як Раунхайм, на Вашу думку, може допомогти. Ми хочемо зробити для Вас усе, що здаватиметься нам можливим!

 

З найкращими побажаннями,

Томас Юе

Бургомістр

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови