«І на оновленій землі врага не буде, супостата…»

9 березня, у День народження Т.Г. Шевченка, наша громада вшанувала світоча української нації – Великого Кобзаря.

Сьогодні його слова звучать, як ніколи актуально та пророчо, особливо у цей надзвичайно складний період всенародного протистояння російським загарбникам. Про це сказав Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко на невеликому мітингу з нагоди чергової річниці від Дня народження Тараса Шевченка. Минуло багато років, а поезія всесвітньо відомого поета не лише не втрачає значущості, а й звучить особливо гостро та проникливо.

Тож Олександр Петрович висловив сподівання, що невдовзі ця страшна війна закінчиться, а на Україні нарешті настане мир та спокій, що «і на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі». Крилаті фрази та рядки з відомих творів Кобзаря ще не раз звучали на мітингу, у якому взяли участь: секретар міської ради Маргарита Комарова, керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь, представники творчої інтелігенції, громадськість.

Пісню «Думи мої, думи» на слова Т.Г.Шевченка виконав бандурист Віталій Мороз, гнівне слово Тараса звучало з вуст учасників народного академічного хору «Камертон», які також заспівали твори «Реве та стогне Дніпр широкий» та «Заповіт». Український письменник Олександр Печора зачитав власного вірша, що зображає реалії сьогодення та героїчну боротьбу України з російським агресором, з короткою патріотичною промовою виступив також учасник АТО/ООС, волонтер Кость Перекопний.

На закінчення усі присутні колективно виконали Гімн України та поклали квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченку.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови