Закрийте небо над Україною!

Триває 20 доба героїчного спротиву України російсько-фашистським загарбникам.

Міжнародну петицію до НАТО щодо запровадження безполітної зони над нашою державою вже підписали понад мільйон людей. Для цивільної авіації повітряний простір України закритий від самого початку війни. Ідеться про закриття неба над Україною для російської військової авіації. No-Fly Zone над Україною, або закрите небо для російської авіації над Україною означатиме, що військові сили – в цьому випадку НАТО – бо до нього звертається Україна, – повинні будуть патрулювати повітряний простір над Україною і повинні будуть збивати літаки чи гелікоптери-порушники.

З усіх куточків України надходять листи на підтримку прохання Президента України Володимира Зеленського про закриття неба над Україною. Звернення адресоване урядам та парламентам країн-членів НАТО, послам та дипломатичному корпусу усіх держав НАТО та іншим посадовим особам за кордоном, від яких залежить прийняття важливого для України рішення.

У Лубенській громаді 21 422 мешканці засвідчили своїми підписами це прохання.

Якщо над Україною закриють небо для польотів російської авіації, це суттєво змінить перебіг війни та сприятиме розв'язанню низки питань, зокрема гуманітарних. На цьому наголосив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк: "Якщо це питання буде вирішене, протягом одного-двох днів усі побачать, як суттєво зміниться не тільки переговорна позиція, а й взагалі ситуація в Україні.

Сподіваємося, що наші прохання будуть почуті

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови