Створюємо резерви та моніторимо ціни

В умовах воєнного часу дуже важливо не лише організувати оборону населеного пункту, а й подбати про те, щоб мешканці громади були забезпечені всім необхідним у разі погіршення ситуації.

Виконавчим комітетом Лубенської міської ради з метою забезпечення потреб населення Лубенської територіальної громади у продуктах першої необхідності у співпраці з суб’єктами господарювання організована робота щодо створення резервів продовольства. У визначених місцях для зберігання продукції поступово накопичуються продовольчі запаси першої необхідності (цукор, крупи, борошно тощо).

Спеціалістами виконавчого комітету кілька разів на тиждень здійснюється систематичний моніторинг цін на основні продукти харчування у найбільших торгівельних мережах міста та на ринку. Станом на 16.03.2022 року цінова ситуація залишається стабільною. За останні три дні ціни на свинину, м’ясо птиці, молочні продукти, яйця, цукор, олію тримаються на рівні (коливання цін відбувається в середньому у межах 5 %). Знизилися ціни на яловичину (до 14 %), моркву та картоплю (до 10 %), дещо зросли ціни на цибулю (до 19 %), що пов’язане з типовим сезонним коливанням цін на овочі. Найбільший асортимент товарів за найнижчими цінами є у наявності у мережі магазинів «МаркетОпт». Дефіцит основних продуктів харчування відсутній, за виключенням деяких круп (гречка, рис), що пов’язане з перебоями їх постачання у торгівельні точки.

Виконавчим комітетом рекомендовано основним торгівельним мережам переглянути свою транспортну логістику та здійснити пошук нових постачальників з урахуванням умов воєнного часу. Виконкомом надана допомога магазинам у пошуку нових постачальників продовольчої продукції.

Фахівцями Лубенського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області спільно зі спеціалістами виконавчого комітету Лубенської міської ради організоване оперативне реагування на скарги мешканців громади щодо підвищення цін на товари першої необхідності. За результатами розгляду скарг надаються роз’яснення власникам магазинів щодо недопущення підняття цін, у разі їх неправомірного підвищення відбувається зниження цін. Кількість таких скарг у Лубенській територіальній громаді у порівнянні з іншими громадами області є незначною.

Навіть під час оголошення воєнного стану у громаді вдалося зберегти як міські, так і приміські пасажирські перевезення. Перевезення пасажирів здійснюються дещо меншою кількістю транспортних засобів з урахуванням обмежень комендантської години. Детальна інформація для пасажирів про кількість транспортних засобів, що працюють на маршрутах, та графіки їх руху розміщена на офіційному сайті Лубенської міської ради.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови