19 березня - День народження Ліни Костенко

19 березня – День народження нашої легендарної Ліни Костенко, великої поетеси й однієї з найвідоміших українських жінок.

Ліну Костенко називають символом гідності і волелюбства нашого народу. Вона — одна з тих митців, хто не втратив людської гідності в часи переслідувань, її  творчість вражає геніальністю.

Як відомо, народилася вона 19 березня 1930 року в місті Ржищеві на Київщині, є лауреатом Державної премії імені Тараса Шевченка за роман у віршах «Маруся Чурай» та багатьох інших  літературних нагород. Письменниця усім своїм життям і творчістю засвідчує несхитну мужність, палку любов до України.

Видатна  письменниця-шістдесятниця підтримує краян, після повномасштабного вторгнення Росії на територію України своїм гнівним словом. Як і раніше, вона наснажує дух наших захисників ЗСУ та нескореного народу своєю найсильнішою зброєю – патріотичним, гнівним словом. ЇЇ ім'я стало символом безумовної справжності.

Тож побажаймо НАШІЙ ЛІНІ, як часто називають геніальну письменницю сучасності, міцного здоров’я та довгих років життя під мирним небом України!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови