Турбота про літніх: піклуємось один про одного!

Зараз саме люди літнього віку потребують ліків, харчових продуктів, засобів гігієни та доступу до інформації про безпеку та психологічної підтримки. Тому, з перших днів війни ряд волонтерських, громадських і релігійних організацій посилили допомогу людям літнього віку Лубенської громади, особливо тим, хто обслуговує себе частково чи не може самостійно про себе подбати.

Серед них громадська організація "Твій Світ", яка протягом місяця організувала роботу волонтерського пункту, де волонтери формують гуманітарні набори, набори санітарно – гігієнічних засобів та індивідуальні аптечки. Нещодавно, волонтери забезпечили доставлення наборів та гігієнічних засобів 20 підопічним. Під час відвідувань літнім людям надають також практичні поради за місцем проживання про те, де варто сховатися у квартирі чи будинку.

Заходи з підтримки людей похилого здійснюють спільно з територіальним центром соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради (директорка Наталія Сухонос) та залучають волонтерів різного віку. Вдалося облаштувати й 2 місця укриття для людей старшого віку, забезпечивши питною водою, відрами - туалетами та іншими санітарно – технічними засобами.

Фінансову підтримку наддала Всеукраїнська благодійна організація "Турбота про літніх в Україні".

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови