Галерея презентує Лубни

Кожне місто має свою особливість, свою неповторність, настрій, свою душу. Краса Лубен - в архітектурі, природній красі та людях.

Для того, що познайомити гостей нашого міста з його унікальністю, скоротати дні аби познайомити з його красою під час весняного буяння, у вітражах галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького представлено фотовиставку «Лубни на перехресті століть».Наше місто презентоване на них у період з кінця ХІХ поч. ХХ ст., є і  листівки початку ХХ ст., використані декілька більш пізніших фото.  

На світлинах ви можете побачити будівлі, вулиці, краєвиди, котрі  по своєму відображають красу і загальне уявлення про тисячолітні Лубни.

Виставка містить матеріали з колекції Лубенського краєзнавчого музею, архівного сектору виконавчого комітету Лубенської міської ради, приватних колекцій Володимира Білоуса та Бориса Буркацького.

Ці світлини та листівки своєрідна подорож у минуле. Багато архітектурних споруд, що представлені, - не збереглися, і лише ці фото є чи не єдиним джерелом, яке відтворюють історичний вигляд міста для наступних поколінь.

Місто Лубни має величне минуле, втілює в собі красу і міць. Візуальне відтворення минулого століття - викликає захоплення і гордість. Бережно ставлячись до минулого, ми зберігаємо неповторність нашого міста для майбутніх поколінь.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови