Укотре про повітряну тривогу

Як можна помітити, українці починають звикати до гучних звуків сирени, яка лунає в різний час доби та може тривати по кілька годин.

Як зазначають психологи, часто люди прагнуть уподібнюватися іншим, намагаються не виділятися, тож або йдуть за сусідами, які тікають у сховище, або ж навпаки — не ховаються, бувши солідарними з тими, хто цього не робить. Але ваша безпека та безпека дітей має бути в пріоритеті за будь-яких обставин, тому робіть все можливе, щоб врятуватися в разі загрози.

Радник Офісу Президента Олексій Арестович говорять, що повітряна тривога не означає, що ракета летить точно у ваше місто чи область. Визначити її точну ціль — неможливо.
Тривогу оголошують просто за фактом зльоту ракети. Тож важливо не ігнорувати, а бути напоготові у безпечному місці.
До речі, оповіщення здійснює оперативний черговий цивільного захисту області, який чергує цілодобово. Оперативний черговий отримує інформацію з Києва. Та залежно від вказівок центру, сигнал тривоги може йти як на всю область, так і на окремий населений пункт районного значення (за колишніми розподілами районів). Тобто тривога може бути в Полтаві чи Миргороді, проте тихо в Гадячі.
Своєю чергою інформація на локальний пункт надходить від оперативного чергового по головному центру Повітряних сил ЗСУ не пізніше, ніж за три хвилини. Після цього черговий вмикає сирену в режимі «негайно».
А далі ми маємо кілька хвилин, щоб сховатися від можливої загрози з боку російських окупантів. А вони, ми вже всі пересвідчились, непередбачувані, безжальні й дуже жорстокі.
Тож будьте обережні, не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, від цього залежить в наше життя.

Застосунок “Повітряна тривога” встановили понад 3,5 млн українців. Він оперативно повідомляє про початок та кінець повітряної тривоги у вашій області. Зараз додаток оновили і зробили ще зручнішим для використання.

Зокрема, користувачам представили кілька оновлень:

Тепер у застосунку можна регулювати гучність сповіщень про початок і завершення тривоги.

Мобільні оператори lifecell, Kyivstar і Vodafone не зніматимуть мегабайти, а відповідно і гроші за користування застосунком. Головне, щоб ваш смартфон мав доступ до інтернету.

Створено єдиний Telegram-канал «Повітряна тривога», що дублює всі сповіщення застосунку. Це додаткова можливість отримати сигнал тривоги.

Завантажити застосунок «Повітряна тривога»:

на iOS

на Android

на Huawei

Не ігноруйте сповіщення про тривогу, бережіть себе та рідних.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови