«Стежками нашого краю»

Під такою назвою 12 квітня у галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького був проведений захід для родин, які евакуювалися із місць проведення бойових дій, а це: Маріуполь, Сіверськодонецьк, Харків, Буча, Суми.

Розпочато зустріч пішою екскурсією - мандрівкою «Стежками нашого краю» виконувачем обов’язків директора краєзнавчого музею Наталією Циганок, яка здійснила невеликий екскурс в історичне минуле нашого міста, розповіла факти про Лубни, які дивували гостей.

Та довго прогулятися містом не вдалося через дощ, тому всі поспішили до галереї мистецтв. Тут творчу естафету перейняла молодший науковий співробітник Алла Литовченко. З нею діти поринули у світ пізнавальної вікторини «Що ми знаємо про міста нашої країни». Цікаві запитання викликали шквал емоцій. Втриматися, щоб не викрикнути першим правильну відповідь було дуже складно, але на те і існують правила.

Здавалося, що безтурботні, веселі, на перший погляд, діти повернулися у життя, яке мали до 24 лютого. Разом з Вітою Коваль, котра, до речі, до цього часу працювала викладачем образотворчого мистецтва в місті Харкові, діти малювали Герб нашої держави, прикрашений квітами, що символізують Україну.

Зі словами щирого захоплення та вдячності до пані Вікторії, яка зараз у нашому місті робить спроби на ниві волонтерства, звернулася депутат міської ради, молодший науковий співробітник музею Лідія Різуненко. Вона подякувала усім, хто робить свій внесок у нашу Перемогу та є розрадою для тих, хто постраждав у найтемніші часи нашої державності. Діток Ліда Іванівна пригостила солодощами від міської ради, які стали для них приємним сюрпризом, адже зараз як ніколи щирі дитячі мрії повинні бути почуті.

Окрасою заходу став виступ учениці Лубенської мистецької школи Каті Коробкіної (викладач - Любов Речкалова), яка своїм співом та грою на бандурі чарувала присутніх і вкотре запевнила у величі та красі української пісні, неповторності звучання народних інструментів.

Допомогу в організації учасників заходу надали спеціалісти відділу організаційного забезпечення діяльності ради та органів місцевого самоврядування виконавчого комітету міської ради: мікрорайон №1- Оксана Дрипан - Товкач; мікрорайон № 2 - Олена Бибик; мікрорайон № 3- Валентина Савченко.

Звісно, впродовж всього творчого дійства в центрі уваги були діти, яким зараз вкрай потрібна підтримка, адже надто грубо та жорстоко вдерся ворог і в їх святе дитинство. І не побачити в допитливих оченятах тривоги міг тільки сліпий.

Згадку про зустріч зберігатиме спільна світлина на фоні Герба нашої держави, який намалювали діти. І буде Мир, і весна Перемоги, і неодмінно крила щастя та гідної долі обіймуть наших дітей, бо Україна споконвіку під надійним Божим захистом, а отже приречена бути квітучою, мальовничою та НЕЗАЛЕЖНОЮ.

 

Алла Литовченко,

молодший науковий співробітник

Лубенського краєзнавчого музею

імені Г.Я. Стеллецького

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови