Моніторинг наявності основних товарів першої необхідності та цін на них

Виконавчим комітетом Лубенської міської ради продовжується робота із систематичного моніторингу наявності основних товарів першої необхідності у найбільших торгівельних мережах міста і на ринку та цін на них. За результатами цих досліджень цінова ситуація у громаді є стабільною. Крім того, щоденно розширюється асортимент продуктів та товарів першої необхідності у торгівельних мережах громади, збільшується кількість товарів на місцевому ринку.

Так за останні три дні у торгівельних мережах міста середні ціни на хліб пшеничний, батон, вівсяну, ячну крупу, пшоно, птицю (тушки курей), молоко, масло, яйця, олію, цукор, борошно та більшість овочів тримаються на рівні (коливання цін відбувається в середньому у межах 5 %). Знизилися середні ціни на макаронні вироби (на 6,7 %), пшеничну крупу (на 15,0 %), кукурудзяну крупу (на 18,3 %), сметану (на 6,2 %) та цибулю (на 26,6 %).

Дещо зросли середні ціни на хліб житньо-пшеничний (на 12,0 %), перлову крупу (на 15,0 %), рис (на 11,8 %) та свинину (на 6,3 %).

Слід зазначити, що середні ціни на СТ «Лубенський ринок» дещо відрізняються від цін у мережевих магазинах міста («Хвилинка», «Маркет Опт», «АТБ») і у деяких випадках є вищими, а саме: на бакалію (макаронні вироби, крупа вівсяна, гречана, пшенична, перлова) ціни на ринку подекуди вищі на 40,0 – 70,0 %, на тушки курей, сметану та молоко – на 30,0 – 50,0 %, на борошно – на 45,0 %. У звʼязку з цим закликаємо підприємців, що реалізують свою продукцію на СТ «Лубенський ринок», зважено ставитися до формування цін та встановлювати їх на конкурентному рівні.

Приємно відзначити, що у порівнянні з першими днями військової агресії російської федерації за всіма основними  групами товарів у громаді відсутній дефіцит – основні промислові та продовольчі товари є в наявності та у достатній кількості.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови