Галерея дарувала хвилини спілкування з мистецтвом

Зворушливо, проникливо й тепло відбулася зустріч з внутрішньо переміщеними особами (діти та батьки) 21 квітня в галереї мистецтв Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького.

Війна назавжди змінила кожного окремо  і всіх нас разом. Ми стали чутливішими та черствішими одночасно. Ми стали мудрішими за лічені дні. Ми стали друзями і, можливо, родичами з українцями, яких війна змусила покинути рідні місця й виїхати у різні куточки України чи Європи. Сьогодні лубенці пліч-о-пліч  з нашими людьми з Харкова, Києва, Тростянця, Чугуєва, Сєвєродонецька.

Біля пам’ятного знаку давньоруському воїну - захиснику Київської Русі дітей зустріла  виконуюча обов’язки директора Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького Наталія Циганок, яка розповіла про історію нашого міста.

Найголовнішими на заході  були діти – наше майбутнє, які з відкритими оченятами дивилися на ведучу  - Аллу Литовченко,  яка  провела вікторину «Традиції та звичаї українського народу»,  допомагала психологічно та відволікала від пережитого.

Продовженням зустрічі був майстер клас з лубенською художницею Наталією Власенко, яка створила дітям гарний настрій, подарувавши можливість, хоча б на певний час відволіктися і забути страшні дні жахливої війни. Діти разом з художницею малювали фіалку- символ весняного пробудження, перемоги світла над темрявою.

«Наша галерея об’єднала таких різних, але водночас рідних, не по крові, а по духу людей», - ці слова сказала Лідія Різуненко, депутат Лубенської міської ради, молодший науковий співробітник краєзнавчого музею, яка подякувала кожному присутньому на заході иа пригостила діток солодощами.

Дякуємо  талановитій учениці Лубенської мистецької школи Каті Коробкіній  (викладач - Любов Речкалова), яка  подарувала свій спів та гру на бандурі всім присутнім.

Велику допомогу в проведенні заходу надали спеціалісти відділу організаційного забезпечення діяльності ради та органів самоорганізації населення виконкому міської ради: мікрорайон № 5 – наша поетеса, волонтерка Ніна Шерстюк запросила у світ власної поезії про Україну,  мікрорайон № 4 - Ірина Сененко, мікрорайон № 8 - Олександр Ковалєров.

Захід відбувся за сприяння виконавчого комітету Лубенської міської ради та  допомоги приватного підприємця Сергія Дункеля.

Хай буде доброта навкруги, нехай негаразди ідуть подалі, перемоги, миру, добра нашій рідній Україні!

Молодший науковий співробітник

Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького

Лідія Різуненко

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови