Пам'ятаємо...

Шановні ліквідатори аварії на ЧАЕС, земляки, переселенці, вдови!

36 років тому, 26 квітня, сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – Чорнобильська катастрофа. Наші земляки: військовослужбовці, працівники пожежної частини, звичайні робітники та медики – одні з тих, хто без вагань кинувся на розбурханий атом. Згодом трагедія забрала життя тисячі наших краян, стала причиною багатьох захворювань, принесла величезний збиток для навколишнього середовища, горе та страждання. Жахливі наслідки цієї трагедії відчуваються й досі, багато чоловіків нашої громади отримали важкі хвороби, ще більша кількість відійшла у засвіти, залишивши по собі вічну, нетлінну славу.

Подвиг героїв Посульського краю назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться в пам’яті українського народу, а біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного, назавжди залишаючи у пам’яті народній подвиг ліквідаторів.

Сьогодні чорнобильські організації Лубенщини не лише беруть активну участь у громадському житті, а й ведуть непримиренну боротьбу з російськими загарбниками, долучаючись до захисту України в добровольчих формуваннях територіальної та самооборони, на блокпостах, волонтерською роботою чи звичайною працею в тилу.

Тож з глибокою пошаною схиляємо голови перед Вами, шановні земляки-ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС, за подвиг, під час якого Ви віддали своє здоров’я, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистили тим самим не лише рідний край, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки.

Щиро бажаю мирного неба, міцного здоров’я, довгого життя без проблем і хвороб та добробуту. Доземний вам уклін та вічна слава!

 

З повагою

Лубенський міський голова                                             Олександр ГРИЦАЄНКО

.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови